Retourneren

Op deze website proberen we zo goed mogelijk alle informatie over de producten te geven. Ook controleren we elke bestelling voordat deze de deur uit gaat. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat een bestelling niet aan uw verwachting voldoet of dat u toch een andere keuze wilt maken. U hebt dan een herroepingsrecht en u kunt de aankoop dan retourneren. Hieronder staat hoe en wat u dan moet doen.

Hoe kan ik mijn aankoop retourneren

U heeft het recht om uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen te annuleren.
Om gebruik te maken van dit recht moet u dit binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling bij ons melden. Gebruik hiervoor bij voorkeur het retourformulier dat u hieronder kunt downloaden. We zouden het fijn vinden als u ook even een mail stuurt naar info@heleendesign.com als u wilt ruilen of retourneren, zodat wij alvast op de hoogte zijn. Vermeld daarbij s.v.p. duidelijk uw  naam, adres en het ordernummer.
Na onze bevestiging per mail van uw retourmelding moet u het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking binnen 14 dagen aan onze webshop retour zenden.

De kosten en het risico van deze retourzending vanuit uw adres naar onze webwinkel zijn voor uw eigen rekening.

Wij zullen vervolgens het volledige orderbedrag inclusief de door ons in rekening gebrachte verzendkosten binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Herroepingsformulier (pdf)

Uitzonderingen

  • Voor retour gezonden gebruikte, beschadigde of incomplete artikelen, waaronder garens met rookgeur, garens die in gewicht meer afwijken dan 3% van de originele bol of streng en gebruikte naalden, wordt waardevermindering aan u doorberekend.
  • Magazines, tijdschriften e.d. met breipatronen kunnen niet geretourneerd worden.
  • Op producten die u via deze webwinkel koopt die voor u op maat c.q. volgens door u ingevoerde specificaties zijn gemaakt is het herroepingsrecht niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Heeft u bollen wol over van een project?

Als u garen heeft aangeschaft voor een wat groter project kan het voorkomen dat u één of enkele bollen of strengen teveel hebt gekocht omdat u nog niet precies wist hoeveel garen u nodig zou hebben. U kunt die alsnog binnen 6 maanden na aankoop aan ons retourneren (met uitzondering van artikelen die u in de SALE  heeft gekocht). Wij gaan daarbij wel uit van redelijkheid. U moet minimaal 5 bollen of strengen tegelijk hebben gekocht. U kunt dan maximaal 20% van het totale aantal gekochte bollen of strengen retourneren. U krijgt dan geen geld terug, maar een tegoedbon voor een volgende aankoop. Als u hiervan gebruik wil maken neem dan even per mail of telefonisch contact met ons op. Dan kunnen we afspreken hoe we dit netjes kunnen regelen.